Hoe bereid ik mij voor op India?

 

Hoe bereid ik mij voor?

Al wekenlang kijk ik uit naar deze reis. Ik ben uitgenodigd voor een rondreis door India. Samen met 10 ervaren reisspecialisten, mag ik India gaan verkennen. We starten in Jaipur en vervolgens bezoeken we de indrukwekkende Taj Mahal. Per trein gaan we naar Bopal om de nationale parken Satpura en Pench te verkennen. We maken diverse safari’s en maken kennis met de lokale bevolking die nabij de parken wonen. Een rondreis met de nadruk op cultuur en wildparken.

Ik probeer mij voor te bereiden op een explosie van kleuren, geuren, smaak en geluid. Mijn voornemen is om alle zintuigen goed open te zetten. Maar ik neem ook zeker oordopjes en een ooglapje mee om, me af en toe af te kunnen sluiten voor alle prikkels.

Gezondheid

Voor de regio waar wij naar later naar toe gaan is er de Malaria mug actief. Wel of geen preventie is een discussie die altijd weer terugkomt. Sommige kiezen voor goede DEET en beschermende kleding. Je moet doen waar je, je goed bij voelt. Het advies van de GGD (altijd zelf hier informeren) was om Paludrine te nemen, dat is voldoende bescherming voor de malariamug in India. Ik heb nog Malerone liggen, dit medicijn is eigenlijk te zwaar, ik besluit deze toch in te nemen. Ik ben van plan om veel water te gaan drinken en weinig alcohol, om hierdoor alles zo helder mogelijk te ervaren. Voor de zekerheid neem ik ORS mee.

Hoe bereid je, je voor op een land van zulke grote tegenstellingen? Ik ga de mooiste paleizen zien, maar sluit mijn ogen niet voor de enorme armoede. Ik ga mij begeven in een krioelende mensen massa, verplaatsen over kamikaze wegen met de alom aanwezige koeien, maar ook de ruimte en de rust van het binnenland. Ik verheug mij met name op het heerlijke Indiaas vegetarisch eten. Qua seizoen zitten we aan het einde van de droge periode, de temperaturen lopen erg op. Wanneer ik deze reis zelf zou kunnen plannen, dan was ik in de maanden februari of maart gegaan.

Visum

Eindelijk is het zover, april 2016, Incredible India, ik kom er aan! Binnen 48 was het visum gefixt. De visumprocedures zijn gelukkig vereenvoudigd. Collega Kees schreef hier een helder blog over zie hier 

Vlucht

Met Etihad Airways vlogen wij met een overstap in Abu Dhabi op Jaipur. Er zijn vanuit Amsterdam rechtstreekse vluchten naar India. New Delhi bereik je in ca. 8 uur vliegen, Mumbai in ca. 9 uur. Onze reis zou zo’n 36 uur gaan duren. Wij kunnen je prima adviseren over de beste vluchtopties. Wel met een aangenaam stop in Abu Dhabi. Als stop over tip wil ik meegeven de relaxte Saadiyat Beach Club IMG_7201Dankzij een fijne borrel in het Yas Viceroy later op de dag, rolden we iets wat tipsie, het toestel in. Mijn voornemen was hiermee direct al om zeep, maar ik zou mijn leven beteren. Deze lange verbinding heeft z’n voordelen, Jaipur is een prettige stad om de reis te beginnen. Ik had verwacht dat het bij de immigratie minder druk zou zijn omdat er hier minder buitenlandse toestellen landen. Die aanname was correct. Helaas duurde de uiteindelijke douaneprocedure toch nog eindeloos lang omdat het apparaatje voor de vingerscan niet optimaal werkte. Eindelijk zijn we er, de warmte, de geur, de krioelende mensen, we zitten er direct midden in. Welkom in India! Welkom in Jaipur!

Jaipur verslag volgt!

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Hoe bereid ik mij voor op India?

  1. Pingback: Mijn 1e ontmoeting met de tijger  | Het Reisbureau

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s