Mindful reizen boeken

Het zal jullie niet ontgaan zijn mindfulness is een trend. Mindfulness staat, als ik het goed begrepen heb, voor bewust in het leven staan. Meditatie is een belangrijk onderdeel. Je doet de dagelijkse dingen met aandacht en eerbied. Ik constateer dat deze trend van invloed is op aantal boekingen die worden gemaakt op het reisbureau. Dit aantal stijgt.

Wij zien de afgelopen jaren, op het reisbureau in de Beethovenstraat, steeds vaker een nieuw klanttype. Ik noem ze de mindfulklanten. Het zijn vaak dertigers, veertigers, die bewust kiezen om hun leven anders te organiseren. Mensen die het zich kunnen veroorloven om mooie reizen te maken, maar die het boeken van deze reis anders dan gebruikelijk willen aanpakken. Deze groep kent de functie van het reisbureau IMG_1242-0nauwelijks. Ze hebben geen idee hoe wij te werk gaan. We hebben vaak heel wat uit te leggen. Ze komen meestal via, via bij ons terecht. De onwennige openingszin is vaak: “We hebben van onze vrienden gehoord dat jullie veel ervaring hebben op het gebied van reizen samenstellen. Zouden jullie ook voor ons… etc” Het lijkt er in Amsterdam op, dat boeken via het reisbureau steeds vaker hoort bij een luxere en bewustere levensstijl. Waarbij het gaat om aandacht en contact. Een goede ontwikkeling.

img_5215

Ik bespeur soms (als ze voor een 2e of 3e keer komen) hierbij ook een vorm van altruïsme. De boekingen worden via ons gemaakt zodat wij onze baan behouden, dit lijkt ook een beetje de houding. Het wordt zeker niet letterlijk zo gezegd! Uit de wijze waarop er vaak negatief wordt gesproken over de ongezelligheid en gemakzucht van het boeken via het internet, maak ik soms iets dergelijks op. img_5216-1Dit lijkt mij geen goede reden. Ik zie liever klanten terugkomen voor de kwaliteit van het werk dat wij leveren. En omdat ze het gewoon heel erg leuk vinden om bij ons langs te komen. Maar misschien zie ik dit ook wel helemaal verkeerd.

De mindfulklanten kiezen er voor om minder uren achter een beeldscherm te zitten. Wij benaderen ze daarom ook anders. Zo worden bijvoorbeeld de offertes van prachtige reizen naar bijv. Belize of Tanzania (of hier naar toe) niet naar de klant gemaild. We bellen om een afspraak te maken. Op een locatie naar keuze wordt alles besproken. 

Liefde

Voor ons is het een  verademing om samen te werken aan een mooie reis waar het draait om de kwaliteit. Mensen die de tijd nemen.img_5105-2

Deze nieuwe klanten houden van ons omdat iedereen toegewijd is en dus goed werk aflevert. Die liefde is geheel wederzijds!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s