Strike

Hier hoort een spannende vraag te staan. Een vraag die jullie triggert, een vraag die jullie raakt. Daarna een stukje inspiratie, vervolgens komt de kern van de boodschap. En eindig ik met een oproep. Dat is heel kort door de bocht, wat ik vandaag heb geleerd, op de training storytelling. Allemaal super interessesant, maar nu even niet. Het was gewoon een hele fijne dag, dit is al een heel slecht begin, zo heb ik vandaag geleerd. Het wordt niks, het gaat zo niet lukken om jullie aandacht vast te houden….

IMG_7037

In dit blogje ontbreekt van alles. De kaders, het drama. Dit is geen strike. Een positief verhaal zonder cliffhangers, wordt geen succes. Jullie, de lezers, willen drama, maar deze dag begon zo fijn, met een prachtige fietstocht dwars door Amsterdam. Vlakvoor de eindbestemming van het fietstochtje, schitterde de Gaasperplas in de ochtendzon.  

De workshop Storytelling was in het Planetarium. Deze locatie bracht mijn gedachten terug naar de vorige eeuw. Naar de 80-er jaren. Als prille puber ging ik samen met mijn lieve creatieve oma, naar het toen spiksplinternieuwe Planetarium. Dat was nog eens een avontuurlijke reis! 

Bus 120 bracht ons vanuit het beschermde dorp naar het nieuwe beloofde land, Amsterdam Zuidoost. Eerst gingen we het universum in kaart brengen. Vervolgens wandelden we wat, door de nieuwe Bijlmerwijk. We namen brutaal de lift naar de tiende verdieping, wow! Vanaf deze bovenste verdieping van de ultra moderne Bijlmerflat, tuurden we eindeloos over de wijk in aanbouw. De Bijlmer, met daarachter, heel ver aan de horizon, de grote stad, daar was het leven.

Nu woon en werk ik in die stad. Het reisbureau ligt in de Beethovenstraat te Amsterdam. Vanmiddag dronken we een borrel op straat. Wij proostten op de zomer, en op de goede samenwerking metIMG_7077 Untamed Traveling. Een exclusieve maatwerk organisatie, die vanaf vandaag met een afdeling bij ons in het filiaal zit. Voor ons een hele goede aanvulling. Nu hoeven we voor de specialistische expertise van vele bijzondere spannende verre exotische reizen, alleen nog maar de trap op te lopen. Hoe makkelijk is dat! Op straat met een glaasje wijn in de hand, zie ik weer wat ik toen zag, hier in de stad, daar is het leven.

Het was een heerlijke zomerse dag. Hier past geen drama bij. Wat ik vanmorgen heb geleerd vind ik geen onzin. Storytelling, ofwel boeiende verhalen vertellen, luisteren, moeite doen, mensen raken, ik zie het belang. Voor nu moeten jullie het hiermee doen. Mocht je desalniettemin, toch tot hier zijn gekomen, dank. Laat een berichtje achter, dan maak je kans op een wereldkaart.

 
PS. 

Kom je zaterdag naar de Beethovenstraat? Waarom? Zie hier BE welcome, BE relaxed BEethovenstraat.

  

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s