Op reis met Doron: Peru

Goede en bijzondere reizen verkopen kan maar op 1 manier: met kennis van zaken.

Hierover schreef ik eerder een blog hier  We zijn geen Floortje Dessing, die ieder jaar zo’n beetje 10 keer de wereld rond reist. Gelukkig werken wij in een team. Zodat iedereen de ruimte heeft om zich te specialiseren in haar (zelden een “zijn” in deze branche…) interesses. Voor onze klanten is dit van bijzonder grote waarde. Een eerlijk en kundig, passend reisadvies geven, daar draait het om in ons vak.

Peru

Doron bracht samen met 12 reisagenten, een bezoek aan Peru, een adembenemend mooi land. Ruim een week lang bezocht zij de wereldberoemde bezienswaardigheden, inspecteerde zij bijzondere hotels. Ze genoot van het gevarieerde en uitgestrekte weidse landschap, en vooral ook van de super gastvrije en vriendelijke bevolking. Op onze Facebook page is staat een fotoverslag, zie hier.  Op Instagram kan je Doron volgen via de hashtag #opreismetDoron. Hier een kort verslag met onderaan dit blog een tip voor de thuisblijvers.

IMG_1494 IMG_1497 IMG_1512 IMG_1514

De reis begint met een tour door het centrum van Lima. Vanuit Lima reizen ze door naar Cuzco. Een schitterende oude stad. De oude Inca hoofdstad, straalt door de oude Inca paleizen en de Spaans kolonialen huizen een zeer bijzondere sfeer uit. Vanuit deze stad kan je eenvoudig de Inca bezienswaardigheden bezoeken.

Hierna staan Puno, de Heilige Vallei en natuurlijk Machu Picchu op het programma!

IMG_1521 IMG_1525 IMG_1529 IMG_1532

IMG_1538 IMG_1540 IMG_1541 IMG_1542 IMG_1545

De reis gaat verder. Met de trein naar Machu Picchu, waarschijnlijk de meest bekende archeologische Inca stad in Zuid-Amerika. De stad ligt (op 2.400 m hoogte!) ingesloten tussen twee steile pieken en is door de Spanjaarden nooit ontdekt en daardoor ook niet door hen vernietigd. Het steile pad naar de stad is nog intact en is ook nu nog te bewandelen via de zeer populaire Inca Trail.

Daarna door naar Cuzco…

IMG_1547

IMG_1553 IMG_1554

Titicaca meer.

De eilanden Uros en Taquile in het Titicaca meer worden bezocht. Dit meer Titicaca is het hoogst bevaarbare meer ter wereld op een hoogte van 3856 meter boven de zeespiegel. Door deze hoogte blijft het water altijd koel, 7 graden, deze temeperatuur weerhoud Doron niet om een verfrissende duik te nemen. De lodge waar ze overnachten is onbeschrijfelijk mooi, een waanzinnig uitzicht.

Peru een land, dat bij Doron een onvergetelijke indruk heeft achtergelaten. Er is veel vraag naar deze bestemming, Zuid Amerika is sowieso steeds populairder. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat ze vooral de bijzonder exclusieve accommodaties heeft bezocht. Hier ligt ook onze expertise. Dit sluit goed aan bij de reiswens van een grootdeel onze klanten. Maar misschien niet bij iedereen… De eerste offerte aanvragen naar aanleiding van ons fotoverslag zijn al binnen. Wilt u ook meer weten over deze bestemming? Neem gerust contact met ons op:

VakantieXperts Amsterdam 020-6734466 of amsterdamb@vx.nl

Tip

De afgelopen jaren is de Peruaanse keuken populair aan het worden. De klassieke Peruaanse ingredienten zoals quinoa en zoete aardappel kom je nu, overal tegen. Een tip voor wie de Peruaanse keuken in Nederland wil proeven; Casa Peru  te Amsterdam.

IMG_1722.JPG

Advertenties

2 gedachten over “Op reis met Doron: Peru

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s