Londen zinkt, Londen stinkt, Londen is geweldig!

Vier dagen Londen, wat een impact, thuis maalt mijn hoofd van alle indrukken, van alle tegenstellingen die ik heb gezien. Het groot aantal Lamborghini’s, de kinderen in de rij bij voedselverdeelpunten. De schreeuwende hectiek in de doorgaande straten, de mensen massa’s in de metro, de rust in de parken en langs het water.

Wie zo’n enorme stad wat veel vindt (en iets te besteden heeft..) zou ik een kamer in het Park Plaza Westminsterbridge adviseren. Ik raad bijv. kamer 1421, of 1521 aan, en wel hierom:

Image
Uitzicht uit kamer 1421 Park Plaza hotel Westminsterbridge

Het zijn prachtige suites, er is geen reden om de kamer te verlaten, met een royale woonkamer en slaapkamer. Vanuit je kamer heb je een indrukwekkend uitzicht over de Thames en het Palace of Westminster met zijn Big Ben. De stad komt als het ware naar je toe, ontbijt en diner bestellen op de kamer, af en toe een baantje trekken in het zwembad beneden, en je komt zeker herboren thuis…

In mijn (ons, mijn man mocht ook mee) geval gaat het tot nu toe, nooit zo. Wij sliepen heerlijk in dit hotel, genoten van het ontbijt maar daarna gingen we op pad. Deze stedenreis had ik via mijn werk, dwz via Sunair geboekt, zij voorzien de stedenpakketreizen van gratis extra’s zoals een 100% Londen reisgids en een voucher voor een gratis traject met de City Cruise. Laat je vooral niet afschrikken (wij maakte bijna rechtsomkeert) door het massale karakter van deze City Cruise, zeker in de zomer met zonnig weer is het een heel aangenaam halfuurtje.

ImageDe gids die eigenlijk geen gids is, en dit ook een tiental keer benoemd, verteld een bijzonder humoristisch verhaal. Britse humor samen met de highlights, een heerlijk boottochtje. De wandeltochten in de bijgeleverde 100% reisgids zijn (ook voor de ervaren Londenganger) leuk om te doen. Zo werden er door ons vele kilometers gewandeld, gingen we steeds verder buiten het centrum. We ontdekte de galeries in Vyner Street, de kade’s in deze voormalige industriële buurt en heImaget Victoria Park. We gingen met vrienden picknicken in Highgate Wood, en we voelden ons, al kijkend naar de cricket wedstrijd, steeds meer echte Londenaren.

We spraken Londenaren die veel momperden over de dure stad, de drukte van het verkeer. De designer Vivienne Westwood maakt zich enorme zorgen over het milieu. Zij verwacht dat IMG_5122Londen onder water komt te staan. In het Design Museum
gingen we naar de tentoonstelling over Paul Smith, hier geen zorgen, vooral veel kleur en eclectische combinaties.

’s Avonds na een heerlijke cocktail bij The Zetter Townhouse, wandelend langs de kade van de Thames terug naar ons hotel, zie ik de bloembakken gevuld met een mix van palmen en geraniums. Ik zie zo enorm veel verschillende nationaliteiten, er bekruipt mij het idee, misschien is er maar één echte wereldstad in Europa en dat is Londen!

London Eye

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s