De Beethovenstraat

553912_663842216994571_289132540_nDe Beethovenstraat in Amsterdam Zuid staat bekend als luxueuze winkelstraat waar veel verschillende soorten winkels zijn: food en non-food, bakker en mode. De ondernemers in de winkelstraat hebben het net zoals vrijwel alle andere winkeliers in Nederland zwaar. De actieve ondernemersvereniging van Beethovenstraat, organiseert van529345_551371131575014_872573888_n alles, onder leiding van Jeannet van der Knaap worden er zeer veel activiteiten georganiseerd. Zoals proeverijen, Open deur dagen, verhalenvertellers in de straat, of een pannenkoekentent, waar prachtige gekleurde artistieke pannenkoeken werden gemaakt. Er worden activiteiten op straat georganiseerd, maar ook in de winkels zoals bijvoorbeeld:

  • Haar prentenboek, Fred het (heel erg eigenwijze) Hert is een van onze favoriete boeken op dit moment en Pepe Smit komt uit dit boek voorlezen. Wil je een gesigneerd exemplaar van Fred? Kom dan op 1 februari om 14.00 uur naar de winkel! De Kinderkleding Winkel Beethovenstraat 19, 1077 HM Amsterdam, Netherlands

IMG_0290

De ondernemers zijn actief op Twitter @Beethovenbuurt of facebook klik hier Veel winkeliers beschikken over een webwinkel zoals De Kinderkledingwinkel en wijnhandel de Logie

 

Het is een bijzondere straat om te werken, statige architectuur, een straat met een zware geschiedenis. Onderstaande komt van de facebookpage van de Beethovenstraat, ik ben trots om hier te werken: Iris Poels, filiaalmanager bij VakantieXperts, is ondernemer van de maand januari. 

Al tientallen jaren zit er een reisbureau op de Beethovenstraat 21. Van Carlson Wagonlit, Rottink Reizen naar VakantieXperts. Iris werkt sinds 2002 met veel plezier voor VakantieXperts. Na een studie en het begeleiden van reizen startte zij als verkoopmedewerkster bij NBBS reizen in de Kinkerstraat. Na een aantal jaren op verschillende locaties te hebben gewerkt zit ze nu alweer geruime tijd op de Beethovenstraat waar zij nu leiding geeft aan een gedreven team. De expertise van het team zit vooral in de reizen die helemaal op maat worden gemaakt.

 Op de vraag “Wat vind je het leukste van het werk?” antwoordt Iris: 

“het leukste is de grote afwisseling aan reiswensen van onze klanten. Het zijn ondernemende mensen die de hele wereld bereizen. Ik denk dan ook dat er vrijwel geen plek in Nederland is waar er zo’n divers aanbod van reizen wordt verkocht. Van de low-budget eindexamenreizen, tot aan super-de-luxe rondreizen door Afrika, inclusief privé-jet en met vijfsterren lodges op basis van butler-service. 

“Is internet niet een bedreiging?” vraag ik. Iris antwoordt stellig: “Nee, dankzij internet is ons werk zo veel leuker geworden. De simpele standaard pakketreizen kunnen klanten nu heel makkelijk zelf boeken. Vroeger was ik soms 20 retourtjes Londen op een zaterdag aan het boeken, wat bijzonder saai werk was. We ontvangen wel veel boekingen via verschillende websites zoals deze waar wij voor de klanten dan de verdere afhandeling verzorgen. Dat is uiteraard prima, maar het samenstellen van een offerte voor een mooie rondreis is echt veel leuker om te doen.”

En omdat Iris ook een goede verkoopster is van reizen voegt ze er nog aan toe: “De variatie is werkelijk enorm, dit jaar zien we dat Zuid Amerika populair is. Het is voor het team een uitdaging om de reiskennis op peil te houden. Dit doen we door trainingen te volgen en zelf studiereizen te maken. Zo was collega Doron Dekker het afgelopen jaar ondermeer in Brazilië, Natasja van den Heuvel vloog in een helikopter over New York, en heb ik de nieuwste accommodatie van Club Med in Belek bezocht. En niet te vergeten een prachtige rondreis door Namibië. Doordat we onderdeel uitmaken van een grotere organisatie kunnen wij ook gebruik maken van de kennis van de experts. Het leuke van het werk is ook dat je met veel klanten in de loop van de jaren een persoonlijke band opbouwt en achteraf van ze hoort hoe de reis is geweest. Dat is leuk om te horen en zo komen we ook te weten welke accommodaties en plekken echt de moeite waard zijn en kunnen we het ook aan andere klanten adviseren.”

Het lijkt me een leuk vak: reizen adviseren! 

Wil je Iris aan het werk zien, kom dan vooral eens langs voor vrijblijvend advies of bel ons op. Ze heeft nu een leuke aanbieding van Club Med (lekker luxe!) : 10% vroegboekkorting op de mei-, zomer- of herfstvakantie. Zolang de voorraad strekt …

VakantieXperts Beethovenstraat 21  Tel: 020-6734466

Email: amsterdamb@vx.nl

Facebook :

https://www.facebook.com/VakantieXperts.Beethovenstraat21Amsterdam

IMG_0320

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s