Bijzondere reizen

Op 4 januari bezocht ik, net zoals de voorgaande jaren, met mijn collega de Amsterdamse vakantiebeurs voor bijzondere reizen. Op de website zien we dat het aanbod weer heel divers is. Een groot deel van deelnemers kennen we al.

Met een paar specifieke zoekopdrachten gingen we struinen. Opzoek naar bijzondere accommodaties, opzoek naar nieuwe aanbieders, opzoek naar inspiratie. Net zoals onze klanten gaan wij, bij het geven van goed reisadvies, het liefst af op eigen reiservaring af. En anders op de aanbevelingen van mensen die persoonlijke ervaring hebben met een land en/of accommodatie. Hierdoor is een bezoek aan de beurs voor ons zinvol.

Natuurlijk speuren we ook eindeloos op het internet, lezen we verschillende reisblogs zoals deze  of deze, kranten, reisboeken en tijdschriften. We kijken naar de verschillende reisprogramma’s, zoals Floortje naar het einde van de wereld, echt een prachtig programma! We maken studiereizen, we volgen trainingen en gaan naar verschillende presentaties. Ons vak, het inspireren van klanten, het vinden van een passende reis bij de reiswensen, vraagt om heel veel huiswerk.

In tegenstelling tot wat de organisatie van de beurs wenst, denk ik niet dat veel bezoekers besluiten tot aankoop van een reis op deze beurs. Je gaat hier echt naar toe voor inspiratie. Dat is ons gelukt. Wij doen dit graag, ook voor u!

IMG_9582

Advertenties

Een gedachte over “Bijzondere reizen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s