Ben je daar zelf geweest?

De klant staat op het punt om een flink bedrag uit te geven aan een prachtige reis. Er is van alles besproken (per mail, telefoon of in de winkel)  onderwerpen over de natuur, klimaat, cultuur, de benodigde reisdocumenten, vaccinaties en niet te vergeten de reissom. Je wilt het gesprek afronden met de vraag: “Mag ik deze reis voor u boeken?” Dan volgt heel vaak de belangrijkste vraag voor de klant: “Ben jij daar zelf geweest?”

Zelfs de meest geroutineerde reizigers vinden het leuk om te horen, of wij de besproken bestemming, zelf hebben bezocht. Natuurlijk voegt een bezoek ook wat toe. Je kunt beter specifieke adviezen geven, een paar extra’s reistips, die aansluiten op de reiswens van de klant. Zo’n persoonlijkreisadvies, is de reden dat de klant ons benaderd. Het is onze taak om te zorgen dat we ook echt iets extra’s toevoegen.

IMG_6729

Helaas moet ik die vraag toch heel vaak met een “Nee” beantwoorden. Ook al werk je zoals ik meer dan 15 jaar in de reisbranche.

Wanneer een klant deze vraag stelt, ben ik altijd blij dat ik met een team werk. Een team van reizigers. Met elkaar hebben we, wél heel veel van de wereld gezien.

Vrijwel heel Europa, en 6 continenten, bezocht. De  vraag kan gelukkig vaak worden beantwoord met:

“Nee ik helaas nog niet, maar mijn collega wel!”

IMG_9177

De gekleurde pijltjes die aangeven waar wij zijn geweest. Iedere medewerker een eigen kleur.

Op dit moment (okt. 2013) zit collega Doron in Rio de Janeiro.  Je kunt haar reis volgen op Instagram via de hashtag #vxamsterdam Ook plaatsen we af en toe een bericht op onze Facebookpage. Berichten posten op dit blog of op social media allemaal leuk en aardig om te doen. Maar het allerleukste is toch om straks haar glunder koppie terug in het filiaal te zien op de Beethovenstraat 21. Haar reisverhalen te horen. Voor klanten met serieuze interesse volgt een presentatie.

IMG_4050

De voorbereidingen voor één van de presentaties.

 

Dit telt ook voor de reisverhalen die we na terugkomst krijgen te horen van onze klanten. Wij informeren hier altijd naar. We krijgen vaak zeer uitvoerige verhalen te horen en te zien. Op deze manier gaan wij, ga ik, vrijwel dagelijks op wereldreis, een wereldbaan!

IMG_9084

Botswana vergeet je nooit meer!

 

Advertenties

Een gedachte over “Ben je daar zelf geweest?

  1. Pingback: Ben je daar zelf geweest? | Het reisbureau | Sc...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s