Mooie plaatjes en praatjes verkopen

Wie denkt dat werken in de reisbranche vooral betekend heel veel mooie plaatjes en praatjes verkopen, heeft gelijk. Achter ons beeldscherm warmen wij ons op aan mooie exotische paradijsjes. Tot zover de mooie plaatjes.

Met de praatjes zit het iets anders. Het overtuigen en/of enthousiast maken van een klant is hard werken. Hiervoor zijn plaatjes niet voldoende, informatie hebben we nodig, heel veel informatie. Dit is het leukste deel van ons werk.

Een paar keer per jaar, in ieder geval in januari en augustus, wanneer iedereen geniet van de kerst- of zomervakantie, beginnen wij met nieuwe reisplannen maken, voor de klant. Met het team wordt bekeken waar onze klanten momenteel verblijven. Welke families, groepen, koppels gaan waar naar toe? Natuurlijk zijn de diverse informatie bronnen als Tripadvisor of Zoover geraadpleegd. Het meeste hebben wij aan onze eigen informatie, dwz de informatie die wij ontvangen van de klant.

Na afloop van de reis wordt er altijd met de klanten besproken hoe de reis is verlopen. Klanten die ons al jaren kennen weten dat wij dit al vele jaren doen. Het komt steeds vaker voor dat wij al tijdens de reis via de email worden voorzien van allerlei nuttige informatie. Klanten vinden dit leuk om te doen en zij weten ook hoe nuttig dit voor ons werk is. Met al deze informatie maken wij nieuwe reisplannen, voor de toekomstige reizen van onze klanten.

In september en februari ontvangt een deel van de klanten (die aangeven hebben dit prettig te vinden) een inspirerend voorstel voor de aankomende vakantie. Sommige klanten geven ons geheel carte blanche, natuurlijk weten wij waar zij de afgelopen jaren zijn geweest. Wij weten waar zij het meest enthousiast over zijn. En wij weten welk budget ze te besteden hebben. Dankzij google en socialmedia weten wij soms meer van een klant dan ons lief is..

En toch is het uitbrengen van zo’n inspirerende-carte-blanche-offerte spannend om te doen, het betreft hier meestal reizen van duizenden euro’s. Gelukkig zijn er genoeg mooie plaatjes, dit helpt vast, 78% van deze offertes werden in 2012 daadwerkelijk geboekt.

Zanzibar

Advertenties

Een gedachte over “Mooie plaatjes en praatjes verkopen

  1. Pingback: Mooie plaatjes en praatjes verkopen | Het reisb...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s