Elke dag op reis!

Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. Herinnert u zich deze campagne nog? Kies exact! Op14/15 jarige leeftijd moet je al ingewikkelde levensvragen beantwoorden. Wat wil je worden? Wie ben je? Waar ga je naar toe? Het vakkenpakket moet worden gekozen. Wie weet er nu op die prille leeftijd, wat je later gaat worden? Ik!

Tom

Met natuur- en wiskunde in mijn vakkenpakket, lag er een gouden toekomst in het verschiet. Zeker geen suffige baantje op kantoor, en al helemaal niet op het reisbureau. Na het zien van de film Top Gun, wist ik het helemaal zeker, piloot zou ik worden!

Helaas, met de vervolgopleiding ging het al snel mis. Op de pilotenopleiding bleek helemaal geen Tom Cruise rond te lopen. Die opleiding viel dus af. Plan B de HTS confectie was in Enschede. Geen optie voor mij. De studententijd moest en zou in Amsterdam plaatsvinden. Voor de grap en uit pure verveling had ik mij tijdens een bezoek aan een verplichte opendag, op een HBO-opleiding ingeschreven. Een opleiding met de suffige naam Consumentenkunde. De opleiding voldeed geheel aan de verwachting, slaapverwekkend. Maar de studiefinanciering, de ov-kaart en de woning om de hoek van het Leidseplein maakte heel veel goed. Zo’n saaie studie heeft voordelen, die kon ik prima combineren met vele baantjes en feestjes. Veel studenten worden lid van een een vereniging, ik ook, ik was lid van de discotheken de It en de Mazzo. Er was tijd genoeg voor mooie reizen en onbereikbare liefdes. Oké heel af en toe was er ééntje die wel bereikbaar was. Meestal in het ritme van twee maanden verkering en aansluitend twee jaar liefdesverdriet. Die luddevedu was weer een goede reden voor een mooie reis. Zo rommelde ik maar wat aan. Het HBO papiertje met als specialisatie consumentenvoorlichting, was zo binnen. De 2 jaar studiefinanciering die ik over had, wist ik leuk in te vullen met een periode aan de Sorbonne te Parijs. Wie had het nog over piloot worden?

Een vliegende start

Mijn professionele leven startte veelbelovend. Eerst bij het ministerie van WVC te Rijswijk o.a. als assistent van Ahmed Aboutaleb. Hij was daar toen persvoorlichter. Het forensen vond ik uiteindelijk te veel gedoe. Ik zocht een baan dichter bij huis, en belandde op een prestigieus reclamebureau aan het Vondelpark. Een top locatie met een top inkomen. Vrouw van de wereld, c’est moi.

Een zeer voortvarende start. Ik hield het niet zo lang vol. Het ging mij iets te snel. Bovendien bleek het gedisciplineerde beroepsleven lastig te combineren met nachtenlang dansen en de zoektocht naar de ware liefde. Eventjes pauze, eerst tijd voor de liefde.

Korte Pauze

Een inkomen had ik wel nodig. In de Leidsestraat was de studentenreisorganisatie NBBS opzoek naar nieuwe medewerkers. Ideaal op kruipafstand van mijn huis. Een paar maanden aan de slag op het reisbureau. Dit suffe baantje zou een korte pauze zijn. Er wachtte een vlekkeloze en flitsende carrière op mij. Deze meid was super op haar toekomst voorbereid.

20130408-202720.jpg

Foto Rob Poelsma

Slecht betaald saai werk.

Vrijwel iedereen boekte zijn reis via een reisbureau. Er stonden, vooral op zaterdag, hele rijen voor het reisbureau. Sommige klanten hadden zelfs hun klapstoel en thermoskan meegenomen. Wachttijden van 2 uur, voordat je een ticket naar Londen kon inboeken was gebruikelijk. De klant accepteerde dit.  Het internet was nog heel ver weg. Het was soms monotoom en vooral slecht betaald werk. Spannend was het wanneer je de dagomzet mocht afstorten. Dan liep je met een plastic zak gevuld met duizenden guldens over de Dam. Deze baan zou van van korte duur zijn. De liefde werd gevonden op een piste in de Alpen. Met die carrière verliep het iets anders.

Lang leve het internet!

Raad eens waar ik nu, ruim twintig jaar later werk… 

Bingo! Op een reisbureau in Amsterdam Zuid, de Beethovenstraat. Lang leve het internet! Ons werk is hierdoor zoveel leuker geworden. De reiswensen zijn vaak gecompliceerd. Wij moeten nu nadenken over wat de klant wil. Eenvoudige reizen boek je nu gelukkig zelf online. In het reisbureau van nu dwalen de medewerkers dagelijks de hele wereld over voor de perfecte reis. Een ingewikkelde taak en keihard werken voor een matig inkomen, maar wel elke dag op reis!

Het reisbureau is niet meer voor iedereen van toegevoegde waarde. En andersom kunnen wij als reisbureau ook niet meer iedereen van dienst zijn. We nemen de tijd voor de klant. We maken van het boeken van een reis iets leuks. Ik geef leiding aan een zeer ervaren team. Onze reiskennis is van onschatbare waarde. Wilt u ook kennis maken met onze expertise en service? Kijk eens hier Neem contact met ons op VakantieXperts: amsterdamb@vx.nl of 020-6734466 Nog leuker kom langs op de Beethovenstraat 21.

IMG_9582

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s